Bas van de Ven leidt schadetak Axalta NL

Met ingang van 1 maart aanstaande neemt Bas van de Ven, als Business Manager Axalta Nederland, de dagelijkse leiding op zich over de schadehersteltak.

Axalta levert op de Nederlandse markt de merken Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox en een assortiment non-paint en equipment. Van de Ven wordt verantwoordelijk voor de organisatie en de groei van deze merken. Bas van de Ven was tot 2015 eigenaar van Metalak (importeur Spies Hecker). Ten tijde van de overname van Metalak door Axalta in 2015 was hij betrokken bij de integratie van beide organisaties. “Met deze aanstelling heeft Axalta iemand in huis gehaald die beschikt over de ervaring en kennis van de dynamiek van de Nederlandse autoschadeherstelmarkt”, zegt Dirk Lippens, Business Manager Axalta Benelux. “Wij verwachten dat zijn komst een positieve uitwerking heeft op de gehele Nederlandse schadeherstelorganisatie.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †