Cursus VOC: vind en gebruik voorschriften

VOC komt met de cursus ‘Vinden en gebruiken van merkgerichte reparatievoorschriften’. In een dagdeel leert de deelnemer waar en hoe de juiste kennis op te diepen.

De opleider voor de schade-en carrosseriebranche ziet een gezamenlijk belang voor zowel de uitvoerende technicus als de werkgever. Toepassen van de officiële voorschriften kan eventuele schadeclaims voorkomen, terwijl werknemers moeten beseffen dat ieder merk/model/type andere reparatievoorschriften heeft (en dat deze kunnen veranderen).

Interpreteren

Behalve reparatievoorschriften vinden, moeten medewerkers ze volgens VOC ook goed kunnen interpreteren, met het oog op een snelle en juiste uitvoering. Afhankelijk van de bedrijfsvoering zit de data bij de technische helpdesk van de branchevereniging, autofabrikant c.q. auto-importeur, dealer en bij partijen zoals Thatcham en Alldata. De nieuwe VOC-cursus moet bedrijven helpen om aan deze branchenorm te voldoen. De doelgroep bestaat uit onder anderen front-office medewerkers, schadeherstellers en autoschadetechnici. Na de training krijgt de deelnemer toegang tot de online leeromgeving van VOC. Daar valt terug te kijken hoe bij verschillende automerken een account kan worden aangemaakt en hoe het zoeken/vinden van reparatievoorschriften verloopt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †