VOC komt met de cursus ‘Vinden en gebruiken van merkgerichte reparatievoorschriften’. In een dagdeel leert de deelnemer waar en hoe de juiste kennis op te diepen.

De opleider voor de schade-en carrosseriebranche ziet een gezamenlijk belang voor zowel de uitvoerende technicus als de werkgever. Toepassen van de officiële voorschriften kan eventuele schadeclaims voorkomen, terwijl werknemers moeten beseffen dat ieder merk/model/type andere reparatievoorschriften heeft (en dat deze kunnen veranderen).

Interpreteren

Behalve reparatievoorschriften vinden, moeten medewerkers ze volgens VOC ook goed kunnen interpreteren, met het oog op een snelle en juiste uitvoering. Afhankelijk van de bedrijfsvoering zit de data bij de technische helpdesk van de branchevereniging, autofabrikant c.q. auto-importeur, dealer en bij partijen zoals Thatcham en Alldata. De nieuwe VOC-cursus moet bedrijven helpen om aan deze branchenorm te voldoen. De doelgroep bestaat uit onder anderen front-office medewerkers, schadeherstellers en autoschadetechnici. Na de training krijgt de deelnemer toegang tot de online leeromgeving van VOC. Daar valt terug te kijken hoe bij verschillende automerken een account kan worden aangemaakt en hoe het zoeken/vinden van reparatievoorschriften verloopt.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties