Energie en tijd besparen met kunststofadditief

Spies Hecker heeft een trainingsvideo gemaakt voor het nieuwe additief Speed-TEC Kunststoff Additiv 9260, dat direct op kunststof kan worden aangebracht. De overlaktijd bedraagt slechts vijf minuten waardoor autoschadeherstelbedrijven tijd en energie besparen en de doorvoer verbeteren.

Productmanager Michell Carbo van Axalta Refinish Nederland, zegt: “Autoschadeherstelbedrijven kunnen deze video goed als geheugensteuntje gebruiken wanneer zij een snel schadeherstel van kunststofonderdelen willen uitvoeren met een additief dat gemakkelijk in gebruik is en minder processtappen vereist dankzij onze efficiënte nat-op-nat-technologie.”

Speed-TEC Kunststoff Additiv 9260 is gericht op zeer snelle verwerkingstijden en een uitstekende energie-efficiëntie waarbij men de keus heeft tussen een droogtemperatuur van 20 en 40 graden Celsius.

Gebruiksvriendelijk

Het kunststofadditief is ontwikkeld voor Permasolid Speed-TEC HS Speed Füller 5500 en Permasolid Speed-TEC HS Nass-in-Nass Speed Füller 5550. Deze twee producten drogen zeer snel aan de lucht en versnellen de doorvoer. “De surfacer is gemakkelijk aan te brengen, hoeft niet geforceerd gedroogd te worden en kan al na twintig minuten geschuurd worden”, zegt Carbo. Naast de korte droogtijd bij lage temperaturen biedt de surfacer ook een glad oppervlak voor de volgende laklagen.

De producten zijn met name bedoeld voor het herstel van kleine autoschades, spot repair, en het gedeeltelijk overspuiten van onderdelen. “Drukke autoschadeherstelbedrijven hoeven niet langer te kiezen tussen of snel drogen of energie besparen. Speed-TEC Kunststoff Additiv 9260 geeft beide voordelen met één product zonder dat er vooraf primer moet worden aangebracht. Het zorgt voor een uitstekende dekking en minder lakverbruik”, aldus Carbo.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3951 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *