Fixico haalt zeven miljoen euro op in VS

Platform voor autoschadeherstel Fixico heeft bij investeringsmaatschappij Autotech Ventures uit de Verenigde Staten een bedrag van zeven miljoen euro losgekregen om verder te kunnen groeien, ook internationaal.

Autotech Ventures investeerde eerder onder andere in Lyft, de concurrent van Uber, en andere start-ups. Namens Autotech Ventures treedt Alexei Andreev toe tot de Raad van Commissarissen van Fixico. Eerdere investeerders als ondernemer Laurens Groenendijk en Orange Growth Capital namen ook deel aan deze investeringsronde. Het totale financieringsbedrag komt daarmee op 14,3 miljoen euro. 

Erkenning

“Met Autotech Ventures krijgen we over een ervaren partner aan boord die ons in staat stelt om de automotive aftersales-markt blijvend te veranderen en een belangrijke Europese speler te worden”, aldus Derk Roodhuyzen de Vries, oprichter en ceo van Fixico. “Het is een grote erkenning voor het team dat zo’n gerespecteerde investeerder zich bij ons heeft aangesloten. Hun netwerk en kennis van de industrie zal ons zeker helpen om nog sneller te kunnen groeien. Wij kunnen niet wachten om gezamenlijk de markt te veroveren.”

Opschalen

Fixico is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland en Zuid-Afrika en werkt samen met meer dan tweeduizend schadeherstelbedrijven. Met de recente vergroting van het werkkapitaal wil Fixico verder opschalen in de rest van Europa.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters