Geevers Auto Parts lanceert Greenline

Maakte Geevers Auto Parts begin vorige maand bekend gebruikte onderdelen te gaan verkopen, nu is duidelijk onder welke naam dat gebeurt: Greenline. De opbouw van het assortiment begint medio juli.

geeversIn eerste instantie gaat het om portieren en achterkleppen. Voor deze producten worden enkel originele onderdelen aangewend. Gaandeweg zal het assortiment worden uitgebreid, op basis van behoefte in de markt. Geevers Auto Parts zegt met Greenline “kwalitatief hoogwaardige gebruikte onderdelen” te leveren. Schadeherstellers kunnen voortaan in een en dezelfde bestelling zowel nieuwe als gebruikte onderdelen te bestellen. Dit biedt het voordeel van één contactpersoon, één levermoment en één factuur.

Onderzoek

Eerder dit jaar was volgens het bedrijf uit eigen onderzoek gebleken dat ruim 85 procent van de herstelbedrijven gebruikte onderdelen toepast. Veelal ging het om opdrachten van particulieren die zelf een schade moeten betalen. Lange zoektijden en beperkte verkrijgbaarheid van gebruikte onderdelen bleken in de praktijk vaak een knelpunt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †