Hagelschade drukt Achmea in rode cijfers

De hagelbuien die op 23 juni vorig jaar over zuidoost-Nederland trokken hebben Achmea een schadepost opgeleverd van meer dan driehonderd miljoen euro. Een aanzienlijk deel betrof carrosserie- en ruitschade aan voertuigen. In totaal raakten die dag meer dan dertigduizend Achmea-klanten gedupeerd.

Mede daardoor sluit de verzekeraar 2016 af met een negatief nettoresultaat van 382 miljoen euro. Het jaar ervoor sloeg de balans juist door naar de andere kant: 2015 leverde Achmea 386 miljoen euro op.

“Hoewel het teleurstellend is om met een negatief resultaat af te sluiten, verwachten we de komende jaren te profiteren van verbeteringen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd”, schrijft Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur. Door toedoen van het veranderprogramma Versnellen & Vernieuwen is de voorbije drie jaar het aantal arbeidsplaatsen binnen de Achmea-groep met zo’n 3.350 afgenomen. “De komende periode zal deze daling doorzetten.” Tegelijk kondigt Van Duin een transitie aan “van ‘schade vergoeden’ naar schade voorkomen”. Ook komt Achmea met “diensten die het leven aangenamer, veiliger en gezonder maken.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *