Nieuwe deal lakreparatie BASF Coatings en Opel

BASF Coatings Services en Opel Nederland continueren hun samenwerking op het gebied van lakreparatie. De leverancier mag zich hiermee als enige in zijn categorie ‘preferred business partner’ noemen van Opel Nederland.

De afspraken gelden voor Glasurit en R-M Autolakken. Beide lakmerken van BASF Coatings Services hebben een wereldwijde approval van Opel voor reparaties van lakschade. De verfproducent en autofabrikant zeggen hun hernieuwde partnerschap te verdiepen. Zo komt er een uitgebreider trainingsprogramma voor ‘Opel Erkend Schadeherstel’. Nieuw is dat schadeherstellers die willen toetreden verplicht worden om dit programma te doorlopen. Hiermee wil de merkimporteur naleving van zijn kwaliteitsnormen waarborgen.

Audits

BASF Coatings Services gaat zich bovendien intensiever bezighouden met audits bij kandidaten voor ‘Opel Erkend Schadeherstel’. De lakleverancier is de enige partij die dergelijke audits uitvoert. Sinds 2015 zijn dat er al zo’n 75; de komende periode zal dit aantal naar verwachting verder oplopen. Nieuw is ook dat tijdens audits de focus voortaan niet meer uitsluitend ligt op randvoorwaarden (zoals bepaald equipment) maar vooral ook op het eindproduct. Concreet: of schadeherstellers in staat zijn de producten en apparatuur op de juiste wijze te gebruiken.

Ondersteuning

Verder zal BASF Coatings Services ‘Opel Erkend Schadeherstellers’ voorzien van ondersteuning en advies, bijvoorbeeld als het gaat om eendaagse reparatie op locatie. Ook is er veel aandacht voor goed en verantwoord gebruik van producten en materialen, waarbij efficiëntie en duurzaamheid kernwoorden zijn. Speerpunt daarnaast is – vanwege de almaar complexer wordende auto’s met meer elektronica aan boord – veiligheid en originaliteit bij lakreparaties

Garantieherstel

Een ander belangrijk punt in de samenwerking is de ondersteuning voor lakherstelwerkzaamheden die onder de garantie vallen. Hiervoor zal BASF Coatings Services waar nodig uitgebreide lakanalyses uitvoeren en vervolgens adviseren over de juiste wijze van herstellen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †