PPG kondigt acquisitie Hodij Coatings aan

De Amerikaanse lakkenfabrikant PPG gaat het Nederlandse Hodij Coatings overnemen. PPG zal de transitie per 1 oktober 2018 afsluiten. Financiële voorwaarden zijn niet bekend gemaakt.

Hodij Coatings is opgericht in 1979. Het bedrijf levert verfsystemen van autolakken en protective- en industriële coatings. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoogeveen, daarnaast is er een vestiging in Eersel. Op de loonlijst staan 37 medewerkers, de omzet bedroeg in 2017 bijna achttien miljoen dollar.

Belangrijke regio

“Hodij Coatings is een goed lopend bedrijf, dat een uitstekende klantenservice levert aan een divers portfolio van klanten in het noorden en zuiden van Nederland”, zegt Jérôme Zamblera, vicepresident Automotive Refinish PPG Europe, Middle East and Africa. De acquisitie biedt volgens hem de mogelijkheid de kennis en techniek van de gezamenlijke bedrijven over te brengen en de aanwezigheid “in deze belangrijke regio” te versterken. PPG heeft een inmiddels ruim 130-jarige historie en is actief in meer dan zeventig landen. De gerapporteerde netto-omzet over 2016 bedroeg 14,3 miljard dollar. Klanten zijn consumenten, de bouw, industrie en transportmarkt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †