Samenwerking Automechanika en IBIS

De aftersales vakbeurzen Automechanika Shanghai (2019) en Frankfurt (2020) zullen voor het eerst onderdak bieden aan regionale edities van het schade-event IBIS (International Bodyshop Industry Symposium).

De samenwerking zorgt dat de doelgroep rond schadeherstel en lakken nog meer aan zijn trekken komt, zegt Michael Johannes, vice president Mobility & Logistics van Messe Frankfurt: “Ik ben ervan overtuigd dat hiermee waardevolle synergie ontstaat voor de bezoekers.” Uitvoeringen van IBIS vonden eerder al plaats in Brazilië, San Diego, Dubai, Istanbul en Johannesburg. Automechanika Frankfurt duurt van 8 t/m 12 september 2020. ‘Body & Paint’ krijgt er expositieruimte toebedeeld in hal 11 en het aangrenzende Portalhaus. Automechanika ‘Shanghai’ speelt zich af van 3 t/m 6 december 2019.

Global Summit

De grote, mondiale broer van IBIS – de jaarlijkse Global Summit – vond vorige week plaats in Italië. Traditioneel verzamelt zich daar de top van de internationale schade-industrie, om te netwerken en kennis op te doen over de nieuwste brancheontwikkelingen. In editie 7 doet Aftersales Magazine uitgebreid verslag van de conferentie, die ook door tal van Nederlandse schade-prominenten werd bijgewoond.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †