Schadestudie Bovag wordt tweetrapsraket

Het dit najaar te houden Bovag-schadeseminar wordt een tweetrapsraket. De precieze data staan nog niet vast, wel de maand: november. Daarmee vindt de presentatie iets later plaats dan oorspronkelijk was gepland.

“Er is wat meer tijd nodig”, zegt woordvoerder Paul de Waal. “Heel veel data is gewoon niet voorhanden en moet apart boven water worden gehaald. Omdat we met iets goeds voor de dag willen komen, nemen we de tijd die daarvoor staat.” Ook wordt de opzet verruimd. Aan de presentatie van de bevindingen, door Roland Berger, wordt een diner voor branche-vip’s gekoppeld. Stakeholders als verzekeraars en directies van schadeherstelbedrijven krijgen van Bovag een invitatie om de uitkomsten te vernemen en er hun mening over te geven. Hoeveel mensen daarvoor worden benaderd is nog niet bepaald. “We zijn nog aan het kijken wie we op de gastenlijst plaatsen”, zegt De Waal. Daags na de officiële presentatie is er een congresbijeenkomst voor een breder branchepubliek.

Glazen bol

In april stelde René Seyger van adviesbureau Roland Berger nog dat de sector in een ‘race to the bottom’ zit. Seyger deed die uitspraak op het Bovag Schadeseminar ‘2030, schadeherstel voorbij de glazen bol’.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †