Subsidieregeling praktijkleren zeker tot 2023

De Tweede Kamer heeft dinsdag 6 november unaniem gestemd voor het meerjarig vastleggen van de subsidieregeling praktijkleren. Dit betekent dat de subsidieregeling zeker tot 2023 blijft bestaan.

VVD-Kamerlid Tienen had de motie ingediend, omdat zij tot 2023 budget zag op de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de subsidieregeling praktijkleren. Zij constateerde tevens dat leerbedrijven in onzekerheid verkeerden of de subsidieregeling na 2019 zou worden verlengd. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot terughoudendheid in het aanbieden van leer-werktrajecten.

Noodzaak

Met name brancheorganisatie Focwa heeft zich sterk gemaakt voor het behoud van de subsidieregeling. Focwa is dan ook blij dat er tot 2023 zekerheid is over het voortbestaan van de regeling. Directeur Femke Teeling: “De afgelopen weken en maanden hebben we erg veel signalen van onze leden ontvangen om de noodzaak van de subsidieregeling praktijkleren te beklemtonen. Immers, het schadeherstelvak leer je niet op de schoolbanken, maar op de werkplaats en in de spuitcabine. En zeker in onze branche kennen we bovengemiddeld veel BBL-studenten. We hebben hier heel intensief voor gelobbyd, en met succes. Tenminste de komende vijf jaar bestaat er nu zekerheid voor onze ondernemers zodat zij BBL’ers kunnen opleiden. En dat is erg cruciaal om studenten voor een langere periode aan het bedrijf te binden en het vak van schadehersteller aan te leren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters