Telematica en rijtraining wapens tegen schade

Moove Connected Mobility en Prodrive Academy slaan de handen ineen. De combinatie van telematica en rijtraining beoogt de veiligheid op de weg te verbeteren en de schadelast te verlagen.

Volgens beide partijen spreken de cijfers over 2018 voor zichzelf: 502.000 ongelukken, 23.000 ernstig gewonden en een smartphone-gebruik in het verkeer van 42 procent. Met als gevolg onder meer hoge verzekeringspremies. Bij veel wagenparken zijn de kosten hoog door bekeuringen, verkeerde manoeuvres, kleine schades en indirecte kosten zoals juridische kosten of doorbetaling”, aldus Han Arts, Sales Director van Moove.

Telematica

Het ontbreekt volgens Arts vaak aan inzicht. Moove zet telematica in om dat te verkrijgen. We verzamelen en analyseren relevante data, zoals acceleratie, gordelgebruik, routes van bestuurders, snelheid en belgedrag. Zo zien we waar de risico’s zitten en kunnen we adviseren over te nemen maatregelen. Door de samenwerking met Prodrive Academy kunnen we bijsturen.”

Diversiteit

Een andere ontwikkeling is de groeiende diversiteit binnen een wagenpark. Elektrisch, scooters, nieuwe systemen en technologieën. “We zien dat bestuurders vaak niet precies weten hoe ze moeten omgaan met de geavanceerdere rijhulpsystemen (ADAS) of nieuwe aandrijfvormen (elektrisch). Hierdoor haalt men niet het optimale rendement uit de auto”, aldus Arts.

Mix

Moove en Prodrive Academy bieden een mix van analyse, advies, training en beloning. “We trainen waar de pijn zit”, aldus Mark Maaskant, eigenaar van Prodrive Academy. “Door de samenwerking bundelen we kennis en ervaring. Ook bieden we concrete resultaten bij het verlagen van de schadelast, creëren we bewustwording en verhogen we de veiligheid voor werknemers op de weg.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †