Top 10 garantieverzekeraars pakt 71,5 procent

De markt voor verlengde garantieverzekeringen voor nieuwe en tweedehands auto‘s is behoorlijk versnipperd. Toch zijn de tien grootste aanbieders samen goed voor 71,5 procent van de markt.

Dat meldt CarGarantie op grond van een rapport van Finaccord uit juli 2019. De Volkswagen Groep is de grootste aanbieder met 18,1 procent van de markt. CarGarantie is een goede tweede met 10,3 procent marktaandeel. Allianz (7,9 procent), Covéa (7,7 procent) en PSA (6,8 procent) maken de top 5 vol.

CarGarantie is daarmee de grootste constructeursonafhankelijke aanbieder en bovendien een aanbieder die als een van de weinige in vrijwel alle Europese landen actief is.

Perspectief

Volgens CarGarantie biedt de markt ook voor de toekomst voldoende perspectief: “Nog volgens het onderzoek groeiden de premies in heel Europa de afgelopen vijf jaar met haast 800 miljoen euro, van 2,22 miljard euro in 2014 tot 3,05 miljard euro in 2018, goed voor een jaarlijks groeipercentage van 8,3 procent.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *