fbpx
bekeken: 1017 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,62)

VW betaalt VS-dealer 2,4 miljoen dollar

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 januari 2017, 09:17

Leestijd: < 1 minuut

Volkswagen heeft definitief een regeling getroffen met dealers in de Verenigde Staten die gedupeerd zijn door het dieselschandaal. Omgerekend ontvangt elke dealer 2,45 miljoen dollar ter compensatie. In totaal is het concern ruim 1,6 miljard dollar kwijt aan de financiële genoegdoening van zijn Noord-Amerikaanse netwerk.

Volgens de verantwoordelijke rechter die de overeenkomst bekrachtigde – Charles Breyer – is de deal eerlijk, verstandig en passend. Het definitieve bedrag is hoger dan hetgeen Volkswagen in oktober vorig jaar al was overeengekomen met zijn 652 contractpartners in de VS. Destijds ging het om 1,2 miljard dollar in totaal, omgerekend circa 1,85 miljoen per dealer. Bovenop dat – op de voertuigen afgestemde – bedrag komt nu nog een bedrag om de waardevermindering te compenseren die de dealers met hun onderneming zeggen te lijden door het emissieschandaal.

Volkswagen was er veel aan gelegen tot een akkoord te komen. Niet alleen om een punt te zetten achter de juridische procedure, maar ook gezien de sleutelrol die de dealers spelen bij de praktische afwikkeling van het schandaal. Volkswagen distribueert zijn producten in de VS uitsluitend via een netwerk van officiële contractpartners. Alleen bij hen kunnen de honderdduizenden Amerikaanse voertuigeigenaren terecht voor aanpassing dan wel inlevering van hun gemanipuleerde diesel. Met eindgebruikers in de VS is de autobouwer schikkingen aangegaan ter waarde van omgerekend 22 miljard euro, teneinde strafrechtelijke en civiele procedures te voorkomen.

Tags: , , ,

Maessen: sanering gaat gewoon…Crm-software Easi'r ook in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties