Acht nieuwe Autovakmeesters

Per 1 oktober heeft garageformule Autovakmeester acht nieuwe autobedrijven aangesloten. Het gaat om De Witte Garage in Elst, Garage Drunen in Drunen, Holthuis in Dinxperlo, Hubers/Steentjes in Zevenaar, Probaat in Tilburg, Van Campenhout in Breda, Voortman in Albergen en Jan de Krijger in Zwijndrecht.

Vooral die laatste aansluiting is opmerkelijk, omdat Jan de Krijger in 2010, na vanaf 1984 Citroën-dealer te zijn geweest, genoot van de vrijheid die hij had als universeel, onafhankelijk autobedrijf. “Ja, uiteindelijk toch gezwicht voor een formule!”, zegt Jan de Krijger lachend.

Sympathiek

“De verplichtingen die je hebt als dealer, ik was er zo klaar mee. Tien jaar lang heb ik helemaal mijn eigen gang kunnen gaan en dat ging ook goed, maar tijden veranderen. Ik kreeg gaandeweg toch behoefte aan ondersteuning, op het gebied van opleidingen, technische kennis, elektrisch rijden, marketing… Het mooie van Autovakmeester vind ik dat ze de formule in modules aanbieden. Ik kan zelf kiezen waar ik aan meedoe. Plus dat ik het allemaal in mijn eigen tempo kan doen.”

Leaseauto’s

Eén ding waarvan hij blij is dat hij ervan af is, zijn de leaseauto’s. “Er zijn hier wel tien formules over de vloer geweest, maar ze bieden bijna allemaal hetzelfde. Leaseauto’s bijvoorbeeld. Nou, die mis ik totaal niet, want je mag dit niet en dat niet, en wat je wel mag doen, moet tegen uitgeknepen prijzen.”

Toekomst

Jan de Krijger is inmiddels 64 en hoopt nog jaren mee te kunnen, maar de aansluiting bij een formule heeft hij ook wel een beetje gedaan met het oog op de toekomst. “Het laat aan de monteurs ook zien dat we mee willen gaan met de tijd, dat we bij willen blijven. Bovendien is een bedrijf dat aangesloten is bij een formule makkelijker over te dragen dan een bedrijf waar een naam aan vastzit van iemand die er niet meer is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *