Acht nieuwe vestigingen Eurorepar Car Service

Eurorepar Car Service, de universele garageformule van de PSA Groupe, heeft in januari 2020 acht nieuwe vestigingen aangesloten.

Het gaat om drie universele garages, te weten Fencor Autoservice in Noord-Scharwoude, Pascal Knapen in Weert en Autobedrijf Ronald van Rootselaar in Zaandam. Daarnaast zijn er vijf Opel-vestigingen: Driessen Auto in Helmond, Mulders in Culemborg, twee vestigingen van Orange Motors (Spijkenisse en Berkel en Rodenrijs) en Autocentrum Van Vliet in Bodegraven.

Harm Nieboer is formulemanager van Eurorepar Car Service. “Die Opel-vestigingen zijn veelal erkend reparateurs. Zij hebben dus geen salesfunctie meer en zien naast het werk dat zij aan Opel hebben met Eurorepar Car Service mogelijkheden om meer multimerk onderhoud binnen te halen.”

Het helpt daarbij dat Eurorepar Car Service een formule is van de PSA Groupe, waar Opel onder valt. “Je blijft dan toch binnen de familie. Dat heeft met name voor de automatisering een groot voordeel. Ze kunnen dan Opel en het universele onderhoud voor Eurorepar Car Service in één portal onderbrengen en dat is wel zo overzichtelijk.”

Pascal Knapen

Onder de drie universele garages die hebben gekozen voor Eurorepar Car Service valt vooral Pascal Knapen in Weert op. Hij had zijn bedrijf eerder aangesloten bij Autofirst, een door diverse Fource-grossiers ondersteunde formule, maar heeft nu toch gekozen voor Eurorepar Car Service. Pascal Knapen: “Ik was niet ontevreden over Autofirst, maar ik heb een Opel-man in de werkplaats lopen die 27 jaar bij een Opel-dealer heeft gewerkt. Ik heb nog iemand in de werkplaats die nogal Peugeot-minded is. Doordat we al veel zaken deden met PSA Retail kwam een keer hun concept ter sprake. Dat merkgerichte dat Eurorepar ook kan bieden, naast het universele, sprak me wel heel erg aan. Daarbij hebben we geen Opel- of Fiat-dealer meer, dus dat biedt mij voor de toekomst voldoende mogelijkheden.”

Pascal Knapen zal voor zijn onderdelen nu wel moeten overstappen naar een andere voorkeursleverancier. “Ik doe nog altijd zaken met Heuts hier in Weert, wat een Fource-grossier is. Eurorepar is natuurlijk niet zo groot als Fource en ze zeiden ook al dat ze niet dezelfde leveringsvoorwaarden hebben als Fource en dat ik er dus wel een tweede leverancier bij moet hebben.”

Geleidelijk zal Pascal Knapen zijn onderneming moeten ombouwen naar de kleuren van Eurorepar. “Ze denken daarin wel heel goed mee. Ik heb niet het idee dat dat veel investeringskosten vergt. Het contact met Eurorepar verloopt tot nu toe ook erg prettig, dus ik heb een goed gevoel bij de overstap.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.