ACM dwingt bandenbranche tot transparantie

Nog steeds zijn er bandenbedrijven die niet alle onvermijdbare kosten, zoals de verwijderingsbijdrage, in hun prijzen verwerken. De Autoriteit Consument en Markt stelt dergelijke bedrijven een termijn waarbinnen zij hun prijzen moeten aanpassen.

Vorig jaar al trad ACM samen met Vaco, Bovag en Recybem op tegen bedrijven die niet alle onvermijdbare kosten in hun prijzen vermelden. Als bijvoorbeeld de montage van de banden onderdeel van het aanbod is, moet de prijs van de band inclusief de montagekosten worden vermeld.

Dwangsom

Wie niet alle onvermijdbare kosten vermeldt, krijgt een dwangsom opgelegd. Zo noemt ACM het voorbeeld van Auto & Anders. Deze bandenwebshop adverteert met de slogan ‘Grootste aanbod autobanden voor de laagste prijs’. Ondanks herhaalde aanmaningen weigerde het bedrijf de prijzen aan te passen. Pas nadat de ACM het bedrijf een last onder dwangsom had opgelegd, heeft het de prijzen op zijn website aangepast. Het bedrijf vermeldt de prijzen nu inclusief de verwijderingsbijdrage en hoeft daarom geen dwangsom te betalen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3053 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters