Alle OE-delen Stellantis worden Mopar

Alle OE-onderdelen van de veertien merken uit de Stellantis-portfolio zullen voortaan onder het Mopar-label worden geleverd, zowel aan de dealerwerkplaatsen als aan de onafhankelijke aftermarket. De distributie in Europa loopt via Distrigo.

Dat liet Sylvie Layec, senior vicepresident parts & services bij Stellantis, weten tijdens een presentatie op de Equip Auto-vakbeurs in Parijs. Alle B2B-klanten – dus niet de particulieren die via de webshop Mister Auto Mopar-onderdelen kopen – krijgen vanaf nu twee jaar garantie op de onderdelen. Verder liet Layec weten dat Stellantis in een aantal landen inmiddels ook werkt met onafhankelijke onderdelendistributeurs en dat de autofabrikant altijd openstaat voor samenwerking.

Alliance Automotive

Dat geldt ook voor andere autofabrikanten die hun onderdelen via Distrigo zouden willen laten distribueren, met name richting de onafhankelijke, universele garages. Layec rekent hier ook het eigen Eurorepar Car Service-netwerk. Deze herziening van de distributie is genomen nadat BMW Frankrijk had besloten zijn onderdelen door Alliance Automotive te laten distribueren.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *