Auto Bijlsma nu Mercedes-Benz Specialist

Auto Bijlsma in Surhuisterveen is toegetreden tot de formule MBSG (Mercedes-Benz Specialisten Groep). Het onafhankelijk autobedrijf was al gericht op onderhoud en reparatie van Mercedes-Benz-voertuigen.

Samenwerking met MBSG is volgens eigenaar Ate Bijlsma een belangrijke stap om krachten te bundelen, kennis te vergroten en voorbereid te zijn op een toekomst met complexere (ook elektrische) auto’s. Hij is verantwoordelijk voor de verkoop en werkt verder mee in het bedrijf waar nodig. “Onze passie voor Mercedes is er altijd al geweest. Met de overname van een Mercedes-specialist in 2006 is ons bedrijf sterk gegroeid.”

Zakelijke markt

Het team van vijf medewerkers onderscheidt zich volgens Bijlsma met name in de zakelijke markt. “We onderhouden en repareren vloten bestelwagens voor diverse klanten. Ook beschikken we over een werkplaats met actuele diagnosesoftware voor analyse van iedere auto. Deel uitmaken van de MBSG betekent voor onze klanten: altijd up-to-date geschoold personeel en faire prijzen.” Auto Bijlsma voorziet ook in de verkoop van nieuwe en gebruikte Mercedes-Benz personenwagens en -bedrijfswagens.

Eerder dit jaar traden ook Autobedrijf Pels en Autobedrijf Stipdonk toe tot het MBSG-netwerk.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *