Autobedrijf Bart Ebben verder als Euro Repar

Autobedrijf Bart Ebben in Malden gaat verder onder de vlag van Euro Repar Car Service. De garageformule zal de komende tijd tot uiting komen in de showroom, werkplaats en op de website.

Autobedrijf Bart Ebben startte meer dan veertig jaar geleden als Citroën DS-specialist. De directie bestaat uit Jan en Carmen Veltman (dochter van Bart Ebben Senior). Jan Veltman zegt met de formule meer service te kunnen bieden aan klanten in de regio. “Hoewel we van huis uit een Citroën- en Peugeot-bedrijf zijn, is de werkplaats er voor elk merk. Dat willen we benadrukken.”

Vervangende mobiliteit

Het netwerk van Euro Repar omvat inmiddels in Europa ruim 3.300 filialen. Deelnemende garagebedrijven kunnen gebruikmaken van onder meer vervangende mobiliteit en snelle beschikbaarheid van onderdelen voor alle automerken. “Het belangrijkste voor ons is dat wij Autobedrijf Bart Ebben kunnen blijven. Andere formules stellen bepaalde eisen aan de uitstraling, maar bij Euro Repar kunnen wij onze kernwaarden op onze eigen manier blijven uitdragen.” De toetreding impliceert dat met ingang van april de aansluiting bij merkspecialistenvereniging PCA komt te vervallen.

PSA

Autobedrijf Bart Ebben opereert onder hetzelfde dak als Onderdelen- en Autobedrijf Bart Ebben. Begin dit jaar sloot PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en DS, een overeenkomst die het voor de aangesloten Franse merkspecialisten eenvoudiger moet maken om gebruikte, originele onderdelen te bestellen én te verkopen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †