Autobedrijf Stapel bij Autovakmeester

Autobedrijf Stapel aan de Industrieweg in Staphorst krijgt per 1 augustus een andere eigenaar. Vaste kracht Jan Troost neemt na dertig jaar het stuur over van Roelof Stapel. Ook gaat hij – per 1 oktober – het concept Autovakmeester voeren.

De naam ‘Autovakmeester Stapel’ komt vanaf 1 oktober 2019 op de gevel te staan. In het najaar volgt nog een open huis.  Troost kent alle klanten bij naam, zegt hij in het Staphorster Nieuws. “Wij willen simpelweg kwaliteit leveren, geen fratsen. Wij noemen dat Staphorster nuchterheid. Daar wil ik graag mee doorgaan.” De beste bedrijfsovernames zijn volgens hen de overnames die de klant niet merkt.

Roelof Stapel, opgeleid voor automonteur, begon Autobedrijf Stapel veertig jaar geleden met zijn vrouw Lia. Met de groei van de onderneming maakte de oude schuur aan de Stationsweg plaats voor de huidige locatie. Het garagebedrijf biedt een full service pakket op het gebied van verkoop nieuw en gebruikt, apk, onderhoud, reparatie en schadeherstel. Er werken zes mensen.

Levenswerk

De oprichters, inmiddels zestigers, gaan met pensioen. Ze doen dat in de wetenschap dat hun onderneming wordt voortgezet. “Wij hadden nog een paar jaar door kunnen gaan en dan de zaak kunnen sluiten, maar dat wilden we niet”, zegt Roelof Stapel. “Jan neemt het over en ik blijf hopelijk nog een paar jaar voor hem werken. Ik ben blij dat mijn levenswerk op deze wijze verder kan gaan en ik erbij betrokken blijf.” (foto: Eelco Kuiken).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *