AutoProfijt plant bomen ter compensatie

Bij wijze van compensatie voor de uitstoot van zijn klanten is garageformule AutoProfijt een actie gestart waarbij voor elke duizend euro aan facturen ergens ter wereld een boom wordt geplant.

Conceptmanager Aan Willem Bonnema: “Er is, terecht overigens, veel aandacht voor elektrisch rijden, maar voor de meeste werkplaatsklanten is elektrisch rijden nog geen realiteit. Om toch iets terug te kunnen doen voor de natuur hebben we deze actie bedacht.”

Hoe het werkt

De klant uploadt de factuur van zijn AutoProfijt-garage op een speciale actiewebsite. De factuurdatum moet liggen tussen 25 juni en 31 augustus 2022. AutoProfijt telt alle facturen bij elkaar op en laat bij elke duizend euro een boom planten. Dat doet AutoProfijt uiteraard niet zelf. Hiervoor is de samenwerking gezocht met een organisatie die daar invulling aan geeft.

Deze groene actie past goed bij de huiskleur van AutoProfijt. Aan Willem Bonnema: “In het verleden hebben we ook eens een actie gedaan in samenwerking met Opkikker, dat ook niet geheel toevallig groen als huiskleur heeft.”

Win-win

Niet alleen de natuur wint bij deze actie; ook de klanten van de garage en de garage zelf hebben er baat bij, want elke inzender maakt kans het volledige factuurbedrag terug te krijgen. De betreffende garage wint in dat geval hetzelfde bedrag terug als tegoed bij zijn grossier. Aan Willem Bonnema: “En natuurlijk wint AutoProfijt er als concept ook bij.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.