Auto’s beoordeeld op kwaliteit interieurlucht

Het Britse Emissions Analytics, bekend van de testprocedures rond uitlaatemissies, heeft bekend gemaakt te zijn gestart met het testen van de luchtkwaliteit in de auto. De eerste conclusies onthullen dat inzittenden de keuze hebben tussen het inhaleren van de uitgestoten partikels of CO2-opbouw in de auto.

Volgens de oprichter en CEO van Emissions Analytics, Nick Molden, zijn de huidige auto’s dermate goed afgesloten dat het risico op afname van de luchtkwaliteit in de auto dreigt. Het scenario van een voorligger die relatief veel uitstoot geeft in dit kader een treffend beeld. De inzittenden hebben de keuze tussen het afsluiten van de auto voor binnenkomende verse lucht waardoor CO2 wordt opgebouwd in de cabine. Met als gevolg hoofdpijn en afname van de reactiesnelheid. Wie de recirculatiestand gebruikt kan worden blootgesteld aan niveaus tot wel vier keer de gemiddelde CO2-concentratie in de buitenlucht. Het aantal inzittenden bepaalt de snelheid van de opbouw.

Interieurfilter

Het alternatief is het vertrouwen op de filters en de verse lucht laten binnenkomen. De uitgevoerde testen laten echter zien dat er onder de verschillende autofabrikanten grote verschillen bestaan als het gaat om de prestaties van de luchtfiltersystemen. Emissions Analytics pleit voor een beoordeling die je zou kunnen vergelijken met dat voor de veiligheid, Euro NCAP. Het bedrijf werkt aan een proces voor Europese standaardisatie voor de luchtkwaliteit in de auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.