Belt-in-oil-riemen Gates voor aftermarket

Gates introduceert belt-in-oil-onderdeelnummers voor oliepomp- en distributieriemaandrijvingen in zijn aanbod voor de aftermarket.

De eerste vijf onderdeelnummers worden gelanceerd voor het einde van het eerste kwartaal. Verdere onderdeelnummers zullen worden gelanceerd in de loop van dit jaar.

Ford

De belt-in-oil-technologie van Gates is tevens gehomologeerd voor toepassing op de nieuwste versies van de 1.0 liter Ecoboost-turbomotoren van Ford. De belt-in-oil-riemen van Gates minimaliseren de wrijving en dragen bij aan het verlagen van het gewicht van het voertuig. Een dalend brandstofgebruik en minder CO2-uitstoot zijn het gevolg. Elke belt-in-oil-riem is voorzien van een oliebestendige hybride stoffen bekleding aan de tandzijde en een oliebestendige nyloncoating aan de achterzijde. Een meerlaagse oliebestendige samenstelling bestaat uit zeer sterke koorden van glas met een hoge dichtheid die door impregnatie oliebestendig zijn gemaakt. De technologie combineert eenvoud en bewezen efficiëntie met sterke materialen die bestand zijn tegen olieverontreiniging gedurende de volledige levensduur van de riem in de motor.

Groeimarkt

Gates ziet voor de belt-in-oil-riemen aanzienlijke afzetkansen voor onderdelendistributeurs en onafhankelijke garages. De reden hiervoor is dat motoren in veel vroege OE-toepassingen het einde van hun verwachte levensduur naderen. Dit is doorgaans tussen 200.000 en 300.000 kilometer. Er worden steeds meer belt-in-oil-riemen vervangen omdat sommige klanten de levensduur van hun voertuigen willen verlengen. Fabrikanten kiezen steeds vaker voor kleinere motoren en maken steeds vaker gebruik van belt-in-oil-riemtechnologie. In de nabije toekomst zullen naar schatting veertien miljoen voertuigen worden uitgerust met een of meerdere van deze riemen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters