Brezan neemt eigen franchiser Ulft over

Brezan Automaterialen heeft de franchisevestiging in Ulft per 1 november overgenomen, conform het beleid om meer regie te krijgen over de dienstverlening. In dat kader wordt het eigen netwerk gestaag vergroot ten opzichte van het aantal franchisers.

Het verzorgingsgebied van Brezan Ulft sluit volgens Roel de Bijl (Director Network Operations) goed aan op de overige eigen vestigingen in de Achterhoek. “Er komt een nauwe samenwerking met onze bestaande vestiging in Doetinchem. Zo is er voor het hele verzorgingsgebied een grote beschikbaarheid aan automaterialen gegarandeerd.”

Beschikbaarheid

Het omzetaandeel van het eigen netwerk is met de overname gestegen tot 83 procent van de totale Brezan-omzet. Met het oog op optimale beschikbaarheid voor het autobedrijf is in Ulft extra geïnvesteerd in de voorraad. Ex-franchiser Maarten te Pas blijft overigens verbonden aan Brezan, in de functie van projectmanager. Brezan beschikt momenteel 123 verkooppunten (103 in Nederland, 20 in België). Financieel directeur Johan Veldhuisen zegt dat de franchise businesspartners “een zeer belangrijke bijdrage aan ons netwerk” leveren. “Toch maken deze eigen ondernemers geregeld heroverwegingen met betrekking tot strategie, investeringen en toekomst. Hierbij komt regelmatig een eventuele overdracht van hun activiteiten aan Brezan ter sprake; Brezan staat altijd open voor een inhoudelijk gesprek hierover.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †