Bridgestone lanceert vierseizoenenband

Bridgestone heeft in Keulen op de bandenbeurs The Tire Cologne zijn eerste vierseizoenenband geïntroduceerd, de Weather Control A005. De band is vanaf deze maand beschikbaar in de handel.

Met 64 verschillende varianten in de maten 15 tot en met 20 inch kan de fabrikant al bij de introductie meer dan negentig procent van alle personenwagens en suv’s van nieuwe banden voorzien. Aanvullende maatvoeringen volgen in 2019. Op korte termijn komt Bridgestone bovendien met vier maten voor lichte bedrijfswagens. Deze versies zullen ook over de begin 2016 geïntroduceerde Driveguard-techniek beschikken, waarmee automobilisten ook bij bandenpech hun weg kunnen vervolgen.

Bandenlabel

De Weather Control A005 heeft het Europese bandenlabel A voor prestaties op nat wegdek. Afhankelijk van de afmeting heeft de nieuwkomer een B-, respectievelijk C-label voor rolweerstand. Ook is voorzien in het sneeuwvlokjessymbool, ten teken van goede prestaties onder winterse condities. Bij de presentatie stelde de fabrikant dat de vierseizoenenband op het gebied van slijtage gelijkwaardig presteert als de eigen zomerband Turanza T005.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †