Bulktank Total bespaart ruimte en geld

Total Nederland heeft een compacte bulktank ontworpen voor 1000 liter (motor)olie. Het is een voordelige en ruimtebesparende oplossing voor werkplaatsen waar verschillende oliesoorten worden gebruikt.

Partnercontent

Vooral multimerkdealers, maar ook universele werkplaatsen waar onderhoud conform fabrieksvoorschriften plaatsvindt, hebben baat bij de nieuwe, compacte tank. Gerrit van Doorn van Total: “Een aantal jaren geleden kon een gemiddelde werkplaats nog prima uit de voeten met een 3000 liter bulktank 5W-30. Tegenwoordig hebben veel werkplaatsen de verschillende soorten olie in zware 208 liter drumdolly’s. Monteurs moeten daarmee door de werkplaats heen en weer, terwijl daar eigenlijk geen ruimte voor is. Daarnaast zijn er bedrijven die nog veel werken met 5 literverpakkingen. Dit geeft niet alleen extra afval, maar ook extra kosten.”

Ruimtebesparend

Total Nederland ontwikkelde de bulktank, met door Kiwa gecertificeerde overvulbeveiliging, in samenwerking met Brekupa Technics. “Dankzij het vierkante ontwerp kun je op de plek van de oude, grote bulktank met gemak twee of drie kleinere kwijt”, legt Van Doorn uit. “De pomp, leidingen en slanghaspels naar de bruggen kunnen erbij besteld en geïnstalleerd worden. En door de inkoop in bulk bespaar je tot wel duizend euro per vulling in vergelijking met kleinverpakkingen.”

Voor het technische ontwerp gebruikte Van Doorn de ervaring en kennis die is opgedaan bij de vele dealerholdings die klant zijn bij Total. “We hebben gekozen voor een ontwerp met een praktisch vloerformaat van exact één europallet. Doordat de tank dubbelwandig is en is voorzien van lekdetectie, is er geen lekbak meer nodig. Bovendien kan via telemetrie op de tank automatisch worden bijbesteld en bijgevuld.”

Terugverdientijd

Naast schoon en praktisch is de nieuwe Total bulktank ook heel rendabel. “Hij wordt gemaakt uit één plaat staal, zodat er minder laswerk is. Dat beperkt de productie- en aanschafkosten: hij is er al vanaf zo’n 3 mille”, legt Van Doorn uit. “Je kunt hem naar keuze zelf aanschaffen of bij Total rentevrij financieren. Daardoor is de terugverdientijd kort: gebruik je van één soort olie meer dan twee- tot drieduizend liter per jaar, dan is de investering al binnen twee jaar terugverdiend.”

Interesse na het lezen van dit artikel over de bulktank of op zoek naar meer informatie?
Neem dan contact op met Total via 070 – 31 80 409 of per mail.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2893 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *