Castrol met Williams in EV-vloeistoffen

Castrol is een vijfjarig technisch samenwerkingsverband aangegaan met Williams Advanced Engineering. Doel ervan is het gezamenlijk ontwikkelen van high performance vloeistoffen voor elektrische voertuigen (EV).

Als onderdeel van de overeenkomst zal Castrol de officiële leverancier worden van EV thermische vloeistoffen voor de groeiende elektrificeringsprogramma’s en motorsportactiviteiten van WAE, zoals Formule E, Extreme E, ETCR en LMdH.

Castrol zal vanaf mei 2022 EV thermische vloeistoffen ontwikkelen en leveren die geschikt zijn voor de high performance motorsportaccu’s van Williams Advanced Engineering (WAE).

Door het samenwerkingsverband krijgt Williams Advanced Engineering toegang tot het complete Castrol ON-productassortiment, met onder andere EV-transmissievloeistoffen, EV thermische vloeistoffen en EV-vetten, zodat de technische teams van WAE kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in EV-vloeistoffen voor accukoelsystemen, inclusief koelingstechnologie. Er zullen ook concepten worden onderzocht voor het verbeteren van de tweede levensduur en de circulariteit van batterijen en vloeistoffen.

Fotobijschrift: Rebecca Yates, VP Advanced Mobility & Industrial Products, bp/Castrol en Paul McNamara, Technical Director, Williams Advanced Engineering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.