De omschakeling naar elektrische mobiliteit wordt altijd gekoppeld aan afnemende aftersalesbehoefte: minder bewegende en minder slijtende delen, plus geen liters motorolie aan boord. Dat EV’s niet vloeistofvrij zijn en dat die markt meegroeit met het elektrische park is voor niet iedereen vanzelfsprekend. Onderzoekers becijferen dat die markt goed is voor ruim 8,6 miljard dollar in 2030.

Volgens verwachtingen van MarketsandMarkets zal de markt voor vloeistoffen voor elektrische voertuigen tegen 2030 naar verwachting 8.644 miljoen dollar bedragen, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 31,2% ten opzichte van 749 miljoen dollar in 2021. De stijgende vraag naar elektrische voertuigen is de belangrijkste drijfveer voor de markt van vloeistoffen voor elektrische voertuigen. Bovendien, het rapport zegt niets over de totale volumes, als de afname van de vloeistofbehoefte door ICE’s (auto’s met een verbrandingsmotor) wordt meegerekend.

Vloeistoffen voor elektrische voertuigen zijn stoffen of materialen die worden gebruikt voor de smering en de verbetering van de thermische prestaties van elektrische voertuigen. Zij worden vervaardigd op basis van basisoliën en additieven met betrekking tot verschillende toepassingen. Zij vervullen verschillende functies in elektrische voertuigen, zoals het regelen van de accu en andere elektronische componenten, temperatuur, en geluids- en trillingsdemping. De meest gebruikte vloeistoffen voor elektrische voertuigen zijn onder meer motorolie, koelvloeistoffen, transmissievloeistoffen, vetten en remvloeistoffen.
Het hybride EV-segment was in 2020 nog goed voor het grootste marktaandeel; verwacht wordt echter dat het batterij EV-segment in 2030 het grootste marktaandeel voor zijn rekening zal nemen. Europa is de grootste markt voor vloeistoffen voor elektrische voertuigen, gevolgd door Azië en Noord-Amerika.

Hoewel EV met batterijen minder EV-vloeistoffen vereisen dan hybride EV’s, wordt verwacht dat de grootschalige productie van EV met batterijen in vergelijking met hybride EV’s zal leiden tot een grotere vraag naar EV-vloeistoffen tijdens de voorspellingsperiode. De prijzen van batterijen voor EV’s dalen door de vooruitgang in de technologie, wat naar verwachting zal resulteren in lagere prijzen voor BEV’s.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties