Centraal magazijn Nipparts naar Turijn

Nipparts, onderdeel van Sator Holding, verhuist zijn centraal magazijn naar Turijn. “Door de steeds groter wordende vraag van onze producten in Europa, vooral vanuit onze zusterbedrijven”, motiveert Johan van der Hoeven, directeur van Fource Automotive.

Voortaan zal de Europese distributie plaatsvinden vanuit noordelijk Italië. Dat gebeurt door zusterbedrijf Rhiag. Door activiteiten samen te voegen moet de efficiency worden verbeterd. De verhuizing heeft geen gevolgen voor de distributie binnen de Benelux: het magazijn in Amsterdam blijft. “Deze samenwerking zal de beschikbaarheid en het assortiment alleen maar ten goede komen’’ aldus Van der Hoeven.

Nipparts

Nipparts is sinds de oprichting in 1982 specialist in Aziatische auto-onderdelen. Aanvankelijk met de focus op ‘Japans’ en later ook met Zuid-Koreaanse onderdelen. Nipparts is één van de exclusieve merken van Fource en met name in het oosten van Europa populair.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †