EHBO-set bij onderhoud Vakgarage

Stichting Vakgarage is een actie gestart in samenwerking met het Rode Kruis. Bij onderhoud kunnen bij Vakgarage aangesloten garagisten een EHBO-set meegeven aan hun klanten. Per verstrekte EHBO-set doneert de stichting 40 eurocent aan het Rode Kruis.

“Wij geven altijd iets weg bij onderhoud”, aldus een medewerker van de stichting. “De vorige keer was dat een skillball. Het heeft altijd een sociaal doel. Deze keer hebben we gekozen voor een samenwerking met het Rode Kruis.”

Tekenpen

Lifehammer is de leverancier van de EHBO-sets, die zijn samengesteld in overleg met het Rode Kruis. “Wat er allemaal in zit? Bijzonder is wel dat er een tekenpen in zit. Dat is, zeker nu in het voorjaar weer meer mensen eropuit trekken, steeds actueler.” Behalve als klantenbinder dient zo’n giveaway nog een ander doel, legt voorzitter Vishal Durgaram van Stichting Vakgarage uit. “Vakgarage vindt het uitreiken van EHBO-sets passen bij het steeds groter belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien toont Vakgarage hiermee haar collectieve kracht: zaken landelijk organiseren en bundelen met de bedoeling om lokaal sterk te staan en je te onderscheiden. Eigenlijk net als het Rode Kruis doet. Dichtbij, tijdens een festival of bij een hardloopwedstrijd. Altijd vertrouwd dichtbij”, aldus Durgaram.

Collectebussen

Vakgarage verwacht in totaal zo’n 40.000 EHBO-sets weg te kunnen geven, wat neerkomt op een donatie aan het Rode Kruis van 16.000 euro. Daarnaast staan er bij de Vakgarages ook collectebussen, waar kunnen klanten ook zelf een bijdrage in kunnen stoppen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3059 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters