Goedbloed Auto’s wordt PCA Merkspecialist

Het onafhankelijke autobedrijf Goedbloed Auto’s uit Zierikzee is onlangs toegetreden tot de vereniging PCA Merkspecialisten, specialisten in Peugeot en Citroën.

Jelle den Boer is samen met vader Cees directeur en eigenaar van het bedrijf: “De merken Peugeot en Citroën zijn voor ons als bedrijf altijd erg belangrijk geweest. Volgend jaar bestaan we 75 jaar, waarin we dealer, agent en erkend reparateur voor Citroën zijn geweest en nu officieel merkspecialist via PCA Merkspecialisten, daar zijn we best trots op!” “Met ons team van totaal negen vakmensen willen wij kwaliteit leveren en autorijden betaalbaar houden. Onderdeel uitmaken van de PCA Merkspecialisten betekent voor onze klanten: altijd up-to-date geschoold personeel en kwaliteit en servicemogelijkheden. Persoonlijk contact met de klanten staat voorop. Wij zijn transparant en houden niet van kleine lettertjes.” Dus klaar voor de toekomst? Jelle: “Helemaal klaar zijn we natuurlijk nooit, we staan altijd open voor veranderingen!”

PCA

De vereniging van Peugeot- en Citroën-merkspecialisten PCA bestaat sinds 2003 en telt op dit moment vijftig autobedrijven. Dit jaar hebben zich al zes nieuwe bedrijven aangesloten bij de vereniging. Formulemanager Raymond Crezee merkt dan ook duidelijk de invloed van het indikken van het dealernetwerk door PSA. Hij ziet daarbij de eigen garageformule van PSA, Eurorepar, niet als concurrent van de vereniging van merkspecialisten. “Integendeel. Eurorepar richt zich toch op de universele garage. Wij richten ons echt op die bedrijven die hoofdzakelijk sleutelen aan Peugeot en Citroën, zoals dat ook geldt voor onze andere merkspecialistenverenigingen Vetos (Toyota), VSR (Renault) en MBSG (Mercedes-Benz).” Verschil met Eurorepar is verder dat deze onderhoudsformule vooral is opgezet om te verdienen aan de onderdelenverkoop. Dat speelt bij PCA niet. Crezee: “Wij zijn een vereniging met en voor de leden. Die zijn vrij om hun onderdelen in te kopen waar zij dat zelf willen. Daarbij moet wel gezegd worden dat PCA met een aantal leveranciers aantrekkelijke inkoopvoordelen voor de leden heeft kunnen realiseren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters