Groeiambitie Kavo uit zich in nieuwbouw

Kavo B.V. betrekt medio 2023 een nieuw te bouwen pand in Apeldoorn. “We zijn ambitieus, we willen fors uitbreiden op onder andere elektrische voertuigen. In ons huidige pand groeien we uit ons jasje, in het nieuwe pand kunnen we al onze toekomstplannen waarmaken”, aldus Kavo.

Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello neemt het nieuwbouwproject op bedrijventerrein Apeldoorn Noord II op zich. Het pand, dat zich bevindt op een unieke locatie aan de A50 en de Oostveluweweg, wordt naar verwachting eind juni volgend jaar gebruiksklaar opgeleverd.

Kavo is al meer dan 35 jaar leverancier van auto-onderdelen. Het bedrijf, dat al sinds het begin in Apeldoorn is gevestigd, is specialist voor Aziatische auto’s, elektrische auto’s en schokdempers voor alle automerken. Het bedrijf heeft de afgelopen decennia enorme groei doorgemaakt. “Waar wij in het begin alleen filters uit Japan leverden voor de Nederlandse onderdelenmarkt, zijn we inmiddels actief in meer dan 85 landen wereldwijd. Ons assortiment bestaat nu uit ruim 33 productgroepen en dat groeit maar door”, vertelt Peter Bloemberg, één van de twee eigenaren van Kavo en verantwoordelijk voor Sales en Marketing.

Naar 25.000 palletplaatsen

Het nieuw te bouwen pand bestaat uit 10.000 m2 bedrijfsruimte, waarvan 1080 m2 kantoor. Het overgrote deel van de oppervlakte gaat naar magazijnruimte. Herald Nijenhuis, de andere eigenaar van Kavo en verantwoordelijk voor Operations, legt uit; “We gaan van 8.000 palletplaatsen naar 25.000. Maar dat is niet het enige; in ons nieuwe pand krijgen we hightech logistieke oplossingen waarmee we vele malen efficiënter kunnen werken. En voor ons heeft de toekomst niet alleen met groei te maken, wij vinden ook duurzaamheid een belangrijk aspect.

Het nieuwe pand krijgt een GPR Gebouw score van 8,0. Dat houdt in dat we heel hoog scoren op het gebied van Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Zo zorgen de zonnepanelen er bijvoorbeeld voor dat we alle energie die we verbruiken ook zelf opwekken.” Het nieuwe pand van Kavo krijgt een hoogwaardige en luxueuze uitstraling. Door de unieke locatie aan de A50 zijn hoge eisen gesteld aan de omgevingsvergunning. “Mede hierdoor krijgen we straks een prachtig modern pand, state of the art qua duurzaamheid, waarmee wij helemaal klaar zijn voor de toekomst. We zijn supertrots dat de eerste schop in de grond gaat en kunnen niet wachten om het pand te betreden”, aldus Nijenhuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *