Grossier Autopia ook in Spijkenisse

Autopia Autoparts gaat binnen afzienbare termijn ook grossieren vanuit Spijkenisse. Deze derde vestiging komt naast de bestaande in Hellevoetsluis en Dirksland.

‘Vanaf 2e kwartaal 2019 zullen wij gaan starten met de verbouwingen en inrichting van onze nieuwe filiaal aan de Theemsweg 15 te Spijkenisse’, meldt het bedrijf op zijn website. Eind mei, zo is de planning, gaan de deuren open. In verband met de groei ontstaan ook vacatures. Autopia opende in 2014 aan de Marconiweg in Hellevoetsluis, om twee jaar later te starten aan de Watertoren in Dirksland. Oprichter is Ed Kanij , die in 2014 zijn vijf Brezan-vestigingen verkocht aan Partspoint. Hij ziet ondanks de aanhoudende schaalvergroting in de markt kansen voor lokaal actieve, vrije grossiers die kort op de bal spelen. “Garagebedrijven hebben behoefte aan direct contact en een grossier die anticipeert op de behoefte van zijn klanten. Bijvoorbeeld dat je zelf iets op voorraad neemt als het vaker besteld wordt.” Kanij verwacht na ‘Spijkenisse’ nog meer vestigingen te zullen openen in zijn werkgebied. Waar precies, houdt hij voorlopig even geheim. Naast het strategische aspect speelt ook een persoonlijk motief mee. “Ik ben nog niet klaar. Het spelletje is nog veel te leuk.” Autopia betrekt zijn assortiment sinds 2017 van Doyen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †