Grossier Hamu neemt A28 over

Full Fource-partner Hamu Automaterialen uit Nunspeet neemt grossier A28 Autotechniek uit Nijkerk over. De laatste is sinds 2010 lid van het netwerk van Group Auto Nederland. Met de overname telt de Hamu-groep nu negen vestigingen.

A28 is met 15 fte’s een middelgrote, maar bovenal winstgevende grossier. “Dan lijkt het raar dat je je bedrijf verkoopt, maar daar hebben we een goede reden voor”, zeggen de beide voormalige eigenaren Harm-Erik van de Pol (foto rechts) en Jerry van den Pol (foto links). Beiden blijven voorlopig bij A28 werkzaam. “Wij zijn in een relatief korte tijd hard gegroeid en ook succesvol geworden. Kijk je echter naar de ontwikkelingen in de markt, waar schaalvergroting steeds sneller doorzet, dan zul je om de continuïteit van het bedrijf en dus de banen van onze medewerkers te verzekeren zelf groter moeten worden of opgaan in een groter geheel. Wij hebben voor het laatste gekozen.”

Perfecte match

Hans Mulder, eigenaar van Hamu (foto midden): “Wij zijn al enige tijd geleden met elkaar in gesprek geraakt, eerst over samenwerking, daarna over een mogelijke overname. Dat heeft nu zijn beslag gekregen. Qua cultuur zijn wij een perfecte match. Zowel Hamu als A28 hebben medewerkers die weten hoe het er in de praktijk bij een autobedrijf aan toe gaat. Ze spreken de taal van onze klanten, simpelweg omdat ze bijna allemaal zelf in de werkplaats gestaan hebben. We hebben sterke personele teams, zitten dicht op de klant, hanteren wat betreft beschikbaarheid hoge voorraadniveaus en een hoge bestelfrequentie.”

Group Auto

A28 blijft lid van Group Auto Nederland en zal grotendeels het bestaande assortiment trouw blijven. Wel worden de backoffice-activiteiten gecentraliseerd in Nunspeet, net als de inkoop.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen