Hefbruggenfabrikant Nussbaum in problemen

De Nussbaum Groep heeft op 16 april uitstel van betaling aangevraagd voor zijn bijna tachtig jaar oude productiedochter Otto Nussbaum.

Uitstel van betaling hoeft niet altijd het voorportaal van een faillissement te zijn. Het wordt vaak gebruikt om tijd te kopen om de onderneming te herstructureren. Wel zorgelijk is het feit dat Nussbaum dat in 2016 ook al eens heeft gedaan. Toen werd de productie geconcentreerd in Kehl, waar nu de werkgelegenheid van 220 medewerkers op het spel staat.

Zetje

Nussbaum geeft zelf in een commentaar aan dat de coronacrisis maar ten dele aan de surseance ten grondslag ligt. Het was wel het laatste zetje dat nodig was om de Nussbaum Groep tot de huidige beslissing te bewegen. Overigens vallen Nussbaum Parking, Nussbaum World Lifts, Nussbaum Automotive Solutions LP en Nussbaum Technologies niet onder de surseance. Het gaat uitsluitend om de productiefaciliteit Otto Nussbaum.

Service blijft op peil

In Nederland worden de hefbruggen van Nussbaum door Fuchs Service Equipment op de markt gebracht en onderhouden. Directeur Bas Suurenbroek ziet voor zijn klanten voorlopig geen problemen. “We hebben voldoende voorraad om onze service en ondersteuning op peil te houden. Voorts denk ik dat ze in Duitsland zullen proberen de productie zo snel mogelijk weer op te starten, onder dezelfde eigenaar, al dan niet met een extra geldschieter, of onder een andere eigenaar. Ik verwacht dat dat ook snel geregeld kan worden. Nussbaum is wereldwijd een sterk merk, met een goed imago. Dus ik ga ervan uit dat Nussbaum als hefbruggenfabrikant op de een of andere manier in de markt zal blijven.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.