Koppeling Servicebook en Car-Systems

Servicebook, het digitale onderhoudsboekje voor de automobilist, heeft vanaf heden een directe koppeling met Car-Systems. Door deze koppeling worden factuurgegevens in Car-Systems doorgestuurd naar Servicebook, zodat een up-to-date digitaal onderhoudsboekje ontstaat.

Servicebook biedt een overzicht op de onderhoudshistorie en het serviceplan van de auto. Het autobedrijf heeft met Servicebook een aftersalestool waarmee hij een duurzame relatie met de klant kan opbouwen.

Pushbericht

Zo kunnen gerichte acties en promoties door een pushbericht de klant bereiken via de mobiele telefoon. Ook herinnert de app de klant automatisch aan de apk en de onderhoudsbehoefte. De klant kan via de app direct een werkplaatsafspraak maken. Voor de herkenbaarheid is de Servicebook-app beschikbaar in de huisstijl van het autobedrijf of de formule. Car-Systems verzorgt al meer dan twintig jaar de automatisering van het autobedrijf. Het bedrijf uit Heerlen is naar eigen zeggen ‘uitgegroeid tot marktleider in Nederland’. Zo was er eerder al een koppeling met het IT-programma Automaat.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †