Kwartaalcijfers LKQ: ‘Opnieuw recordprestatie’

LKQ Corporation rapporteerde uitstekende resultaten van het tweede kwartaal van 2021. De omzet voor het tweede kwartaal van 2021 bedroeg 3,4 miljard dollar, een stijging van 30,8% ten opzichte van de 2,6 miljard in het tweede kwartaal van 2020, als gevolg van de impact van de pandemie in het tweede kwartaal van 2020.

Voor het tweede kwartaal van 2021 stegen de autonome inkomsten uit onderdelen en diensten met 21,9%. Het netto-effect van overnames en desinvesteringen deed de inkomsten met 0,3% dalen, terwijl de wisselkoersen de inkomsten met 5,4% deden stijgen, voor een totale inkomstenstijging uit onderdelen en diensten van 27,0%. De andere inkomsten stegen in het tweede kwartaal van 2021 met 108,5%, dankzij hogere prijzen voor schrootstaal en edele metalen.

Dubbelcijferige marge

“We hebben in het tweede kwartaal opnieuw een recordprestatie neergezet. Deze prestatie markeert twee belangrijke mijlpalen, namelijk de eerste kwartaalperiode met een winst per aandeel van meer dan een dollar en de hoogste driemaandelijkse Segment-EBITDA in de geschiedenis van het bedrijf. Europa leverde voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2016 een dubbelcijferige marge. De Europese prestaties valideren verder de margedoelstellingen die bij de start van het 1 LKQ Europe-programma werden vooropgesteld en geven ons het vertrouwen dat we op schema liggen met de algemene doelstellingen van het programma”, merkte Dominick Zarcone, President en Chief Executive Officer, op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *