Kwik-Fit Breda wordt Pirelli Performance Center

De Kwik-Fit-vestiging aan de Ettensebaan in Breda herbergt een fikse dosis bandenkennis en een hoge servicegraad. Het was voor Pirelli voldoende om hier een nieuw Performance Center te openen.

Natuurlijk, het is allereerst Pirelli dat bekend staat om zijn focus op kwaliteit. Als topspeler in het high perfomance-segment, met als bevestiging de aanwezigheid in de Formule 1, maakt de bandenfabrikant weloverwogen partnerkeuzes als het om het Pirelli Performance Center-concept gaat. Er zijn er inmiddels zo’n vijftien van in ons land. Veelal zijn het onafhankelijke bandenspecialisten. Er zit ook een enkele Profile-vestiging tussen en sinds kort dus ook een Kwik-Fit. Innovatie, technologie en prestaties zijn de typische kenmerken die geassocieerd worden met het merk Pirelli. “Die kernwaarden worden ook gebruikt bij het aanstellen van bandenspecialisten als Pirelli Performance Centers”, stelt Robin Verheijen van Pirelli Benelux. “Het is die ervaring en expertise die wij mede uitdragen bij die bandenspecialisten. Het netwerk is nog relatief klein. Daarbij kijken we – ook bij ketens – naar de individuele prestatie en het kennisniveau van een onderneming of vestiging. Uiteraard geeft de kennis die op de werkvloer aanwezig is de doorslag.”

Kennisniveau

Arjan van der Meer, marketingdirecteur bij Kwik-Fit: “Dat een Pirelli Performance Center wordt gekozen op basis van kwalitatieve parameters zoals kwaliteit van de dienstverlening, gedegen kennis van high performance-banden en het op de hoogte zijn van de jongste bandentrends is voor onze vestiging in Breda de bevestiging van de hoge kwaliteit van het daar aanwezige team. We zijn zeker van plan om in onze groep nog meer van deze ‘kenniscenters’ voor het voetlicht te brengen. Maar uiteraard beslist Pirelli in deze.” pirelli2 Over de criteria waaraan een bandenspecialist moet voldoen om te kunnen worden aangesteld tot Pirelli Performance Center, zegt Verheijen: “Elk Pirelli Performance Center biedt een hoog niveau van deskundigheid over aanbevelingen, montage en balanceren van high performance-banden. Uiteraard worden die banden grotendeels gemonteerd op high performance-auto’s. De eigenaren daarvan weten waar het om gaat en stellen ook hoge eisen aan het montagepunt. Er gaat daarom niet alleen een uitgebreide training aan de samenwerking met een partnerbedrijf vooraf. Ook als het Pirelli Performance Center eenmaal in bedrijf is, worden de kennisniveaus geregeld aangescherpt. Een klant weet zich op de vestiging van onze partners dan ook verzekerd van een topprestatie op elk niveau.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1589 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Avatar

  • Avatar
    9 april 2018 om 15:53
    Permalink

    Een hoogstaande kwaliteitsband als Pirelli vereist een vakkundig team voor bandenservice. Deze Kwik-Fit-vestiging staat bekend om professionaliteit in de regio. BANDenkennis kan altijd extra toegevoegde waarde verzorgen indien gewenst.

Reacties zijn gesloten.