LKQ neemt MPM International Oil Company over

LKQ heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van MPM International Oil Company bv om een honderd procent belang te nemen in het bedrijf per 1 september 2018.

“De sterke expansie van LKQ in Europa en de kansen voor LKQ om in Europa te groeien op het gebied van oliën en vloeistoffen hebben geleid tot dit besluit”, aldus het persbericht. MPM is voor LKQ en haar partners in Europa in meerdere landen (Nederland, België, Frankrijk, Scandinavië) al haar kernleverancier voor oliën en vloeistoffen. De huidige directie van MPM zal de verdere (internationale) expansie van MPM gaan leiden, met Michiel van Wilgen in de rol als algemeen directeur.

Competence

MPM zal het nieuwe ‘competence centre’ worden voor LKQ in Europa op het gebied van oliën en vloeistoffen. Hiermee bereikt LKQ de gewenste synergie met MPM in Europa en kan LKQ naar eigen zeggen “maximaal gebruik maken van de expertise en het bewezen succesmodel van MPM.” MPM is door de huidige aandeelhouders Michiel van Wilgen en Peter van der Meer opgericht in 1994. De fabriek en het kantoor staan sinds 2007 in Delft. MPM groeide de afgelopen vijf jaar meer dan honderd procent en investeerde continu op alle terreinen om verdere internationale expansie mogelijk te maken. MPM exporteert naar meer dan vijftig landen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †