LKQ op overnamepad, Röhl vertrekt alweer

Ceo Arnd Franz van LKQ Europe heeft in de Duitse vakpers aangekondigd om na de coronacrisis gericht op zoek te gaan naar overnamekandidaten in de grossierswereld.

Franz gaat daarvoor in heel Europa op zoek, hoewel de Duitse markt bovenaan zijn boodschappenlijst lijkt te staan. LKQ wil dit en komend jaar extra marktaandeel verwezenlijken in de landen waar de groep actief is. Specifieke landen noemt Franz niet. Hij lijkt maar één doel te hebben; de LKQ-voetprint vergroten.

Wessels + Müller

Bij onze oosterburen wordt al langere tijd gespeculeerd op een overname van Wessels + Müller bij ons beter bekend als WM Automaterialen. De geruchten spreken van een Amerikaanse koper. Maar kortgeleden heeft de leiding van het familiebedrijf WM officieel afstand genomen van die geruchten.

Exit Röhl

Overigens heeft de enkele weken als adviseur-lobbyist aangetreden Hartmuth Röhl zijn functie bij LKQ al weer neergelegd. Een aantal nevenactiviteiten die hij vervulde, bleken niet te combineren met zijn nieuwe functie. In een gezamenlijke verklaring stellen LKQ en Röhl dat zij de mogelijke belangenverstrengeling hebben onderschat.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1663 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

2 reacties op “LKQ op overnamepad, Röhl vertrekt alweer

 • 21 april 2020 om 20:59
  Permalink

  Speculaties over een overname van WM se (Wessels en muller is al jaren niet meer de juiste benaming) doen al jaren de ronde. Vooral in tijden dat er niets zinnigs te melden is. We zijn en blijven een uiterst succesvolle en prachtige 100% familie onderneming. Blijf allen gezond. Groeten Harm. Algemeen directeur WM automaterialen

  Beantwoorden
 • 12 februari 2021 om 15:09
  Permalink

  Niet alles moet opgeslokt worden door
  investeringsmaatschapijen.
  Familie bedrijven zijn veel beter aangeschreven.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *