Missie om studenten werkplek te geven

Dat opleidingen voor technische beroepen kampen met een lage instroom is een bekend probleem. De mbo-studenten die wel een technische carrière nastreven, lopen tijdens hun studie aan tegen ontbrekende stage- of leerwerkplekken. Autodemontagebedrijf annex autobedrijf Bart Ebben in Malden gooit het over een andere boeg.

Maar liefst acht leerwerkplekken heeft Bart Ebben te vergeven, zowel in het in Citroën en Peugeot gespecialiseerde autobedrijf als in het gelijknamige demontage- en onderdelenbedrijf, dat ernaast gevestigd is. Er zijn leerwerkplekken voor logistiek, demontage, verkoop en marketing, en natuurlijk in het autobedrijf.

Het is niet voor het eerst dat Bart Ebben stageplaatsen aanbiedt. Het bedrijf laat al meer dan veertig jaar lang jongeren stage lopen in een van beide bedrijven en sommigen hielden daar zelfs een baan bij Bart Ebben aan over. Wat dat betreft realiseert men zich bij Bart Ebben heel goed dat het twee kanten op werkt. Er is zelfs nog een voordeel aan jonge mensen in het bedrijf. Het brengt het bedrijf in contact met nieuwe ideeën, andere ervaring, waarmee ook Bart Ebben zich verder kan ontwikkelen.

Professioneel

Een mooi voorbeeld van het succes van de leerwerkplekken die Bart Ebben biedt, is Robin Hendriks (19). Hij loopt stage bij het autobedrijf en werkt daarnaast in zijn vrije tijd op de demontageafdeling. Tegenover ARN zegt hij: “Ik ben met een bijbaantje op de zaterdag begonnen bij het onderdelenbedrijf. Een ideale omgeving voor mij, zeker in het kader van mijn opleiding Automotive aan de HAN Hogeschool. Voordat ik hier kwam, wist ik weinig van autodemontage, maar ik pak elke week nieuwe dingen op. Ik vind het heel vet om nu al ruim een jaar onderdeel van Bart Ebben uit te maken.” 

Daarmee heeft Hendriks een duidelijke boodschap aan andere, potentiële stagebedrijven: “Stel jezelf open voor jonge krachten en kom eens langs bij Bart Ebben om te zien hoe professioneel ze hier stages en leerwerkplekken organiseren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.