Molco Car Parts neemt Site4Cars over

Molco Car Parts uit Druten neemt per 1 juli 2019 Site4Cars uit Oosterhout over. Daarmee realiseert Molco verdere groei en verbreding van kennis en expertise. Site4Cars zal onder Molco verder uitgebouwd gaan worden.

Molco Car Parts bestaat veertig jaar. Het bedrijf levert originele en aftermarket onderdelen voor personenauto’s en kleine bedrijfswagens. De garagisten, dealerbedrijven en grossiers bevinden zich voornamelijk in de Benelux en Duitsland. Het assortiment omvat meer dan 1,3 miljoen items, verdeeld over 400 artikelgroepen en meer dan 250 merken (waarvan 2 onder eigen label, Ashuki en Palidium).

Particulieren

Site4Cars is een E-commerce-bedrijf dat zich richt op particulieren. De oprichters waren in 2017 Marco Brinkers en Toine Brouwers, na de verkoop van APS waarin beide aandeelhouder waren. Particuliere klanten van Site4Cars kunnen online auto-onderdelen bestellen en gebruikmaken van de mogelijkheid ze te laten monteren. Daardoor ziet de klant direct zien wat het totaalpakket kost. Brouwers en Brinkers gaan per 1 juli 2019 aan de slag bij Molco, respectievelijk als Manager New Business en als Projectleider. vlnr: Pim van ’t Hoenderdaal, Sjors van Heertum, Marco Brinkers, Toine Brouwers

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †