Nederlander beste Mitsubishi-monteur Europa

Arno Mennink is de beste Mitsubishi-monteur van Europa. De Nederlandse technicus en 1e monteur bij merkdealer Nijman in Borculo won vorige week donderdag de Europese Mitsubishi Technician Contest 2017.

De finale vond plaats in het Europese trainingcentrum van MME (Mitsubishi Motors Europe) in Nieuwegein. De 25-jarige Mennink won in maart de nationale competitie. Daarmee kwalificeerde hij zich voor de Europese finale op 22 juni. Op dit internationale podium gingen twaalf nationale winnaars onderling de strijd aan. Ze moesten aan de bak met vier praktijkopdrachten van een half uur en twee van vijftig minuten, op basis van gesimuleerde storingen. Op de foto wordt Mennink geflankeerd door Keisuke Kishiura, ceo & president Mitsubishi Motors Europe.

Global Service Skills Contest

Dankzij de winst is Mennink verzekerd van deelname aan de Global Service Skills Contest, de mondiale finale volgend jaar in Tokio. Ook bij eerdere afleveringen op Europees niveau waren Nederlandse Mitsubishi-monteurs succesvol: in 2004 de eerste plaats, in 2006 de tweede plaats.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †