Nederlander derde Mitsubishi Service Contest

Arno Mennink behoort tot de beste Mitsubishi-monteurs ter wereld. De Nederlandse technicus en 1e monteur van merkdealer Nijman in Borculo eindigde als derde bij de Mitsubishi Global Service Skills Contest in Japan.

In de aanloop naar de finale won Mennink de nationale competitie, waarmee hij zich kwalificeerde voor de Europese eindstrijd. Daar gingen twaalf winnaars de onderlinge strijd aan. Ook die titel sleepte Mennink in de wacht, waarmee hij zich verzekerde van de wereldfinale.

Software-aanpassing

In Tokio nam hij het op tegen 22 andere Mitsubishi-monteurs uit de hele wereld. Na een theorietest volgde een praktijkronde. Zo moest binnen een bepaalde tijd een elektrisch defect worden opgespoord en gerepareerd. Ook was er een opdracht om specifieke software-aanpassingen door te voeren. De Nederlandse finalist eindigde als derde, achter de winnaar uit Indonesië en de tweede uit Thailand.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †