Nieuw concept WM Automaterialen

Autoproteam is de naam van het nieuwe werkplaatsconcept dat WM Automaterialen binnenkort in ons land lanceert. De formule is inmiddels al enige jaren actief in Duitsland, waar het concept al zo’n duizend aangesloten leden telt.

Kautoproteamern van de nieuwe formule is het ontzorgen van de ondernemer, die een keuze kan maken uit een aantal bouwstenen, zoals afvalbeheersing, marketing, scholing, software-oplossingen, technische ondersteuning, werkplaatsinrichting, werkkleding en website. Autoproteam is dan ook een custom made concept waarbij ondernemers zelf kunnen kiezen van welke losse modules ze gebruik willen maken. Voor deze bouwstenen wordt onder andere samengewerkt met leveranciers, zoals Mivar (software oplossingen), Parts Life (afvalbeheersing) en Haynes Pro (techniek).

Pilot

Binnenkort zal een aantal pilot werkplaatsen in ons land aan de slag gaan met de diverse bouwstenen. In samenspraak met hen zullen de modules worden geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. Naar gelang de wensen en behoeften kunnen eventueel ook nieuwe bouwstenen worden toegevoegd. Nauwe samenwerking met ondernemers is een belangrijk uitgangspunt van de formule. Overigens blijven de aangesloten leden onder hun eigen naam in de markt actief als zelfstandig ondernemers en kunnen ze zelf kiezen of ze hun pand willen voorzien van uitingen van Autoproteam.

Merkonafhankelijk

Uit een recente enquête onder klanten van WM Automaterialen is gebleken dat een groot aantal werkplaatsen geïnteresseerd is in dit concept. De formule is merkonafhankelijk waardoor ondernemers vrij zijn in hun merkenkeuze van de onderdelen waarmee wordt gewerkt. WM Automaterialen en het concept maken onderdeel uit van WM Fahrzeugteile uit Duitsland, één van de grootste grossiers van Duitsland met vestigingen in Nederland, Oostenrijk en de Verenigde Staten. WM Automaterialen is leverancier van A-merk vervangende onderdelen, banden, velgen, chemische producten, gereedschappen en equipment. Op dit moment telt het bedrijf vier vestigingen in ons land (Lochem, Zwolle, Duiven en Wijchen), maar er wordt gestreefd naar een verdere uitbreiding van dit netwerk.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen