Nieuwe naam voor Brezan, Dabeko en Staadegaard TC

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) uit Ede geeft de eigen grossiersvestigingen één gezicht. Alle ruim 100 vestigingen van Brezan, Dabeko, Staadegaard en Technische Centrale, krijgen in Nederland dezelfde krachtige uitstraling; PartsPoint. Hierdoor ontstaat in ons land het grootste automotive grossiersnetwerk onder één naam.

“Het is de kroon op de professionaliseringsslag die de afgelopen tijd is gemaakt. Eén systeem, één structuur, kortom, een slagvaardige organisatie die klaarstaat voor onze klanten, voor onze leveranciers en voor samenwerkingen met nationale en internationale mobiliteitspartners. Dit strategische traject is enkele jaren geleden ingezet met het aankopen en versterken van grossiersbedrijven en wordt dit jaar afgerond met de re-branding van alle eigen grossiersvestigingen”, legt Cor Baltus, Managing Director van Alliance Automotive Group Benelux uit.

Ruim honderd vestigingen

De naam PartsPoint zal aan het einde van het jaar prijken op de meer dan honderd vestigingen. Die vestigingen zijn volledig eigendom van Alliance Automotive Group Benelux dat haar hoofdkantoor in Ede heeft. Naast het PartsPoint grossiersnetwerk, heeft AAGB een strategische samenwerking met een netwerk van vrije automaterialengrossiers. Die opereren onder de naam Precisium-grossiers. Alle eigen vestigingen en die van de Precisium-grossiers, worden beleverd vanuit zes regionale depots, waaronder het distributiecenter in Ede.

De commerciële en operationele leiding van het nieuwe grossiersnetwerk komt in handen van de recent aangetreden Rob Visser, die de huidige commercieel directeur Simon Staadegaard opvolgt. Visser ziet een zonnige toekomst voor PartsPoint: “Dit was een stap die we als organisatie wel moesten zetten. Klanten en leveranciers vragen om een krachtige partner die voldoende schaalgrootte heeft om te investeren in de veranderende aftermarket. Dat kan AAGB nu nog nadrukkelijker bieden Wij als organisatie zijn er klaar voor. Zeker met GPC, wereldwijd de allergrootste onderdelenleverancier, achter ons.”

Totstandkoming

Eén netwerk, één gezicht, hoe verliep de weg hier naar toe? Cor Baltus: “Begin 2013 trad ik aan als ceo en met support van de aandeelhouders begonnen we als onderdeel van de geplande groeistrategie met het acquireren van grossiers. We werkten gestaag aan de voor- en achterkant van de organisatie. Alles kwam in een stroomversnelling toen wij met Simon Staadegaard, van de gelijknamige grossiersgroep, onze plannen bespraken. Het bleek dat die naadloos op elkaar aansloten.”

Er werd begonnen met het optimaliseren van de logistiek, productlijnen op elkaar afgestemd en een nieuwe onderdelencatalogus gemaakt. Belangrijke en logische randvoorwaarden voor een grossiersbedrijf. Baltus: “We kregen gelukkig de tijd om ook heel goed naar culturen te kijken. Konden in meerdere keukens kijken en de beste ingrediënten gebruiken. En toen kwam er nog een ingrediënt bij: Dabeko. Een meer dan welkome aanvulling. Want in Dalfsen deden ze ook weer dingen waar we binnen ons netwerk van konden leren. Ook hier verliep de integratie vlekkeloos. Tegelijkertijd bouwden we in Ede een nieuw distributiecenter.”

En dan nu als slagroom op de taart krijgen alle vestigingen dezelfde PartsPoint uitstraling. “Deze stap is overigens al langer geleden voorbereid. De oorspronkelijke stip op de horizon was 2020, maar in de tussentijd werden we zelf overgenomen door Alliance Automotive Group, dat op haar beurt weer onderdeel is van Genuine Parts Company (GPC). Met PartsPoint willen wij dichtbij, richtinggevend en toekomstbestendig zijn. Met onder meer TECH360, PARTS360, FLEET360, onze garageformules en het ijzersterke eigen merk NAPA, zijn wij daar nu klaar voor.”

Schaalgrootte
Alliance Automotive Group Benelux is onderdeel van Alliance Automotive Group (AAG), de toonaangevende distributeur van personenauto- en bestelwagenonderdelen voor de onafhankelijke Europese aftermarket. Naast de Benelux actief in Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland. AAG bedient in Europa ongeveer 40.000 garages met ruim 100.000 verschillende onderdelen voor onderhoud en reparatie via een netwerk van meer dan 300 eigen vestigingen en via circa 1.800 vestigingen van vrije partnergrossiers. AAG is volledig eigendom van Genuine Parts Company (GPC), de grootste wereldwijde automotive onderdelendistributeur met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1692 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *