Peter van Brussel verlaat Tenneco

Senior Business Development Manager EMEA Peter van Brussel (49) verlaat Tenneco met ingang van 1 november. In de afgelopen 12 jaar vervulde Van Brussel hier diverse functies.

Mede als gevolg van herstructurering hebben Tenneco en Van Brussel in goed overleg besloten de arbeidsovereenkomst per 1 november te beëindigen. “De sector is in die twaalf jaar enorm veranderd. Zowel aan de distributiekant als op fabrikantenniveau heeft consolidatie en schaalvergroting geleid tot minder maar grotere marktpartijen.”

Ook Tenneco speelt daarin een rol met de acquisitie van Federal-Mogul. Bij het samengaan van dergelijke organisaties ontstaat overlap in functies. Bovendien hebben autofabrikanten en hun toeleveranciers mede dankzij corona te kampen met forse onzekerheden. “Het is daarmee tijd geworden voor een nieuwe uitdaging”, aldus Van Brussel.

Carrière

Van Brussel werkte in de tweede helft van de jaren negentig voor grossier AGO Automaterialen, om daarna bij Delphi Automotive Systems aan de slag te gaan. Bij Sator Holding (tegenwoordig LKQ) vervulde Van Brussel vervolgens bijna vijf jaar de rol van Product Group Manager. De opgebouwde kennis van de Automotive onderdelenwereld aan zowel de distributiekant als op fabrikantenniveau bracht hem toepasselijke bagage voor de functies die zouden volgen bij Tenneco.

Gaandeweg breidden zijn verantwoordelijkheden zich uit, eerst Business Manager voor Nederland, vervolgens sales- en marketingmanager voor Benelux. Ook die verantwoordelijkheden werden uitgebreid, inhoudelijk en geografisch. Zo kwam het Verenigd Koninkrijk met Ierland erbij. In mei 2018 schoof Van Brussel door naar de rol van Senior Product Management Manager EMEA om een jaar later zijn huidige functie op te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.