Porsche Approved Garantie tot 15 jaar

Porsche-klanten kunnen per 1 mei hun Approved Garantie verlengen tot de auto maximaal vijftien jaar oud is of 200.000 kilometer heeft gereden. Dat was tot nu toe maximaal tien jaar. De dekking is wereldwijd en vergelijkbaar met de garantie op nieuwe Porsche modellen.

Af fabriek krijgt elke nieuwe Porsche twee jaar garantie. Dat is ongeacht kilometerstand en met complete dekking van eventuele productiefouten, uitgezonderd gebruiks- en slijtagedefecten. Als de fabrieksgarantie verstrijkt, is het mogelijk om via de dealer de periode steeds één of twee jaar te verlengen met de Approved Garantie. Porsche voerde in 2002 dit garantielabel in. Inmiddels geldt het in meer dan negentig markten. Vanaf 1 mei hebben klanten nu ook de mogelijkheid om hun auto tot het dertiende jaar met twee jaar te verlengen en tot het veertiende jaar met één jaar. Een Porsche Approved Garantie is onder voorwaarden ook af te sluiten voor modellen waarop geen merkgarantie (meer) van toepassing is en die niet bij de officiële dealer zijn gekocht. In het laatste geval moet de klant naast de 111-puntencheck ook negentig dagen eigenaar zijn. Verder dient de laatste grote beurt te zijn uitgevoerd bij de Porsche dealer, vóór ingang van de garantie (die dezelfde uitgebreide dekking heeft).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †